Nederlands Kampioenschap regenwormen tellen

Nederlands Kampioenschap regenwormen tellen

Op 9 juni organiseert Bionext voor de eerste keer het Nederlands Kampioenschap Wormen tellen. Circa zestig kinderen strijden in koppels om de eerste plek: wie vindt en telt de meeste wormen op een vierkante meter? De tellingen vinden plaats op biologische boerderij De Groene Griffioen in Weesp. Er is juist voor deze boerderij gekozen omdat biologische grond niet wordt bespoten en daardoor vol met bodemleven, zoals wormen, zit.

Op 9 juni organiseert Bionext voor de eerste keer het Nederlands Kampioenschap Wormen tellen. Circa zestig kinderen strijden in koppels om de eerste plek: wie vindt en telt de meeste wormen op een vierkante meter? De tellingen vinden plaats op biologische boerderij De Groene Griffioen in Weesp. Er is juist voor deze boerderij gekozen omdat biologische grond niet wordt bespoten en daardoor vol met bodemleven, zoals wormen, zit. Voorafgaand aan de tellingen geeft Bionext een praktijkles biologie waarbij de belangrijke functie van de wormen op de boerderij uitgelegd worden.

Tijdens het Lekker naar de Boer weekend dat plaatsvindt op 18 en 19 juni, kunnen mensen ook zelf kijken hoe rijk het bodemleven is op een biologische boerderij. Lekker naar de Boer op 18 en 19 juni Tijdens deze open dagen openen biologische boeren en tuinders hun deuren en kun je zelf zien en beleven hoe de biologische boer werkt. Bij circa 130 bedrijven is er van alles te zien en beleven voor jong en oud. Biologische boeren en tuinders vertellen hun enthousiaste verhalen over het boerenleven en laten de bezoekers hun producten zien, ruiken, voelen en proeven. Er zijn veel verschillende (kinder)activiteiten, zoals rondleidingen, boerenmarkten, proeverijen, workshops, zelf oogsten, dieren aaien en spelletjes. En er is natuurlijk genoeg ruimte om de boer het hemd van het lijf te vragen.

Ook wij staan achter biologisch
Biologisch groeit! En dat is logisch, want het zijn producten die diervriendelijk, milieuvriendelijk, zonder kunstmatige toevoegingen en gentechvrij zijn. Het officiële keurmerk voor biologische voeding geeft aan dat het product voldoet aan Europese normen, die streng gecontroleerd worden. Tijdens het Lekker naar de Boer weekend kun je zien dat de hele keten achter een product (van boer tot bord) echt biologisch is. Zo weet je dus zeker dat ook jij met een goed gevoel achter biologisch kan staan!

Meer informatie Kijk op de website van Lekker naar de Boer om te zien welke biologische boerderijen allemaal meedoen aan de open dagen. Hoe je zelf wormen kunt tellen in je eigen achtertuin lees je hier. Veel plezier!

Lekker naar de Boer is onderdeel van OntdekBio.nl, een campagne van (...) die gefinancierd wordt met steun van de Europese Unie.


Onze video's