Wortelstoof met gedroogde shiitake

Wortelstoof met gedroogde shiitake

Deze vegetarische wortelstoof is heerlijk met aardappelpuree met olijfolie en geraspte Parmezaanse kaas.

Ingrediënten

  • 75 g gedroogde shiitake
  • 200 ml hete groentebouillon
  • 750 g (gekleurde) wortelen, geschrapt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 uien, gesnipperd
  • 4 tenen knoflook, fijngehakt
  • 2 theelepels gedroogde rozemarijn
  • 100 ml (soja)room

Week de paddenstoelen 20 minuten in de bouillon. Snijd de wortelen in lange repen. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de uien en knoflook zachtjes 5 minuten. Schep de wortelen, rozemarijn en naar smaak zout en peper erdoor en bak even mee. Voeg de paddenstoelen met het weekvocht toe en stoof alles in ca. 15 minuten zachtjes gaar. Roer de room erdoor en laat de saus 2-3 minuten flink koken. 


Onze video's