Zuurkooltaart met warme rode uienchutney

Zuurkooltaart met warme rode uienchutney

Verwarm de olie in een middelgrote koekenpan op vrij laag vuur. Schep de uien door de olie en stoof op vrij laag vuur 15 minuten

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olie
  • 2 eetlepel balsamicoazijn
  • 2 eetlepels palmsuiker
  • 1,25 kg kruimige aardappels, geschild
  • 100 ml melk
  • 3 eieren
  • 100 g blauwe kaas, in stukjes
  • 500 g zuurkool
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • dichte metalen bakvorm (ø 24 cm), ingevet

Hoofdgerecht voor 4 personen

Verwarm de olie in een middelgrote koekenpan op vrij laag vuur. Schep de uien door de olie en stoof op vrij laag vuur 15 minuten. Roer de azijn door de uien en laat al roerend verdampen. Roer vervolgens de palmsuiker goed door de uien en laat alles op laag vuur in nog 10 minuten gaar worden.

Kook intussen de aardappels in water met zout in ca. 20 minuten gaar. Giet ze af, roer de melk erdoor en stamp de aardappels fijn. Klop de eieren erdoor. Schep de blauwe kaas voorzichtig erdoor.

Verwarm de oven op 180 °C. Knijp het vocht uit de zuurkool en meng de Italiaanse kruiden erdoor. Schep de zuurkool en kruiden door de aardappelpuree en schep het mengsel in de bakvorm. Zet de vorm op het rooster in het midden van de oven en bak de taart in ca. 25 minuten gaar.

Leg een schaal of broodplank op de pan, keer ze samen en laat de ‘taart’ op het bord glijden. Serveer de rode uienchutney bij de taart en geef er eventueel een gemengde salade bij.


Onze video's