Bio10daagse 2017: Kunst(mest)

Kunst(mest)

Op Duurzame Dinsdag ontdekten 12 culinair journalisten en foodbloggers de toekomst over voedsel via oude meesters. Foodhistoricus Lizet Kruyff nam ze mee op ontdekkingstocht in het Rijksmuseum. Dit evenement mét veel kunst  -en een klein beetje mest-  vormde de aftrap voor de jaarlijkse Bio10daagse dit jaar gehouden van 14 t/m 23 september.

Aan de hand van beroemde oude meesters als Jan Steen en Albert Cuyp legde foodhistoricus Lizet Kruyff uit dat biologische landbouw van alle tijden is en een grote belofte in zich bergt voor de toekomst. Het is één van de duurzaamste manieren om voedsel te produceren. Het zorgt bijvoorbeeld voor meer biodiversiteit, een gezonde bodem en houdt rekening met dierenwelzijn.

Foodhistoricus Lizet Kruyff concludeerde: "Onze culinaire geschiedenis leert ons dat we met honderd procent natuurlijke landbouw heel goed in staat zijn een aantrekkelijk en gevarieerd pakket groente en fruit  voor de consument op de markt te brengen. Met een eerlijke verdeling is er genoeg voor iedereen en 'voor elk wat wils'." 

 


Onze video's