BIo10daagse 2017 van start!

Van 14 t/m 23 september nodigen supermarkten, speciaalzaken en biologische boeren jou uit om hun heerlijke biologische producten te proeven. Laat je verrassen door de lekkerste recepten, interessante achtergrondverhalen en de leukste hotspots.

Tijdens de Bio10daagse kun je ontdekken wat het biologisch keurmerk inhoudt, en hoe het bijdraagt aan een duurzamere wereld. We vertellen je deze Bio10daagse  graag meer over biodiversiteit, bodemvruchtbaarheid en diervriendelijkheid. Want wat houden deze nu eigenlijk in? En hoe draag je hieraan bij door voor biologisch te kiezen?

Ook hebben we een te gekke #kenjekeurmerk winactie voor je in petto.

Biologisch = Diervriendelijk

Biologische boeren houden zoveel mogelijk rekening met het natuurlijke gedrag van een dier. Kippen hebben bijvoorbeeld altijd een vrije uitloop naar buiten waar ze lekker een zandbad kunnen nemen en in de stal van moedervarkens ligt stro, zodat ze een nest kunnen bouwen voor hun biggetjes.

Biologisch = Diversiteit

Rond biologische bedrijven komen 25% meer vogels en drie maal zoveel vlinders voor . Veel biologische boeren besteden bewust aandacht aan de natuur op hun bedrijf. Ze maaien bijvoorbeeld later in het jaar, zodat de weidevogels hun jongen kunnen grootbrengen. Of ze zaaien bloemen langs de randen van hun akkers.

Biologisch = Vruchtbare bodems

In de biologische landbouw is een vruchtbare bodem altijd het uitgangspunt. Gebruik van dierlijke mest en compost, rustjaren en de manier van bewerken (bv. niet te diep ploegen) zijn maatregelen die zorgen voor vruchtbare bodems die nog vele generaties kunnen voeden.

Biologisch = Natuurlijk

Er zijn veel natuurlijke manieren om van vervelende insecten af te komen die je oogst opeten. Wat dacht je van lieveheersbeestjes of uienolie? Biologische boeren maken enkel gebruik van dit soort natuurlijke vijanden en bestrijdingsmiddelen van natuurlijke oorsprong.

Kortom, wij staan achter biologisch. Jij ook?


Onze video's