Gecontroleerd biologisch te herkennen aan het keurmerk

Gecontroleerd biologisch te herkennen aan het keurmerk

Als het biologisch keurmerk op een verpakking staat, heb je de garantie dat je een biologisch kwaliteitsproduct in handen hebt.

Het keurmerk wordt verstrekt door Skal Biocontrole, de onafhankelijke certificeerder en toezichthouder. Skal ziet erop dat de wettelijke regels voor biologisch worden nageleefd en controleert - boven de normale controles die voor alle voeding gelden - de bedrijven door aangekondigde en onaangekondigde inspecties. 

Wat is er veranderd?
Sinds 2012 is er één biologisch keurmerk in heel Europa. Wel zo makkelijk. Als dit keurmerk op een verpakking staat, dan is voldaan aan de wettelijke regels voor biologische voeding en landbouw. Naast het Europees biologisch keurmerk, dat verplicht is voor een biologisch product, mag ook het nationale EKO-keurmerk gebruikt worden. Biologisch-dynamische producten zijn behalve aan het Europese 'groene blaadje' herkenbaar aan het Demeter-keurmerk.

Biologisch keurmerk
Biologische producten zijn te herkennen aan het biologisch keurmerk. Het biologische keurmerk wordt door alle landen in de EU gebruikt. Ook het woord 'biologisch' is wettelijk beschermd net als de aanduidingen bio, eko en organic. Zodra dit woord gebruikt wordt op een verpakking, is een bedrijf verplicht zich vooraf aan te melden bij Skal om gecertificeerd te worden.

Lees ook 'Wat is biologisch?'


Onze video's