Beleef biologisch, ga Lekker naar de Boer!

"Je ziet, ruikt en ervaart dan wat er zo bijzonder - of eigenlijk zo natuurlijk - is aan biologisch boeren."

Biologisch is méér dan een krop sla of een bos wortels. Wie benieuwd is naar de mensen en verhalen achter al die lekkere, gezonde en diervriendelijke producten, kan komend weekend, op 20 en 21 juni in heel Nederland Lekker naar de Boer. Er doen zo’n 160 biologische boerderijen mee. Lekker naar de boer laat je kennis maken met (bio)boeren uit de buurt en maakt de lokale biologische landbouw zichtbaar en toegankelijk. Lekker naar de Boer is gebaseerd op beleven.

Zodra je het erf oploopt, gaat er een wereld voor je open. Je ziet, ruikt en ervaart dan wat er zo bijzonder - of eigenlijk zo natuurlijk - is aan biologisch boeren. Paula Nijman, projectleider: "Er is van alles te doen, voor volwassenen en voor kinderen. De deelnemende boeren zijn trots op hun bedrijf en vinden het leuk om mensen te ontvangen. Vaak steken ze veel tijd en energie in zo’n open dag: ze organiseren bijvoorbeeld een kleine boerenmarkt, een proeverij met eigen producten of een speurtocht voor kinderen."

Op vrijwel elk bedrijf worden rondleidingen georganiseerd, waarbij de boer of boerin vertelt over de biologische manier van werken. Ook zin om er komende zaterdag en/of zondag lekker op uit te gaan in de buurt of ergens anders in Nederland? Zoek dan een boerderij bij jou in de buurt of waar je naartoe wilt op Lekkernaardeboer.nl/ZoekeenBoerderij. Heel veel plezier en tot zaterdag of zondag Lekker bij de Boer!


Onze video's