Terugblik en evaluatie Lekker naar de BioBoer

Ruim 50 duizend mensen bezochten in het weekend van 17 en 18 juni een biologische boerderij. Zo'n 125 boerderijen verspreid over Nederland openden zaterdag en/of zondag hun erf. Er waren rondleidingen, boerenmarkten en proeverijen. Consumenten konden zelf zien en beleven hoe de biologische boer werkt.

Biologische boeren -van groente- en fruittelers tot en met varkens- en pluimveehouders- vertelden hun enthousiaste verhalen over het boerenleven. Ze organiseerden rondleidingen, boerenmarkten, workshops en proeverijen. Ook voor kinderen was er van alles te doen: van zelf fruit plukken tot speurtochten en van hooibalen klimmen tot eitjes rapen. Ze konden trots naar huis met hun behaalde BioBoerenBewijs. 

Biologisch, eerlijk en puur 

Lekker naar de BioBoer laat de consument kennis maken met de wereld achter biologisch. Paula Nijman, projecleider: "Je ontdekt dat het biologisch keurmerk staat voor eerlijk en puur eten, dat gemaakt is met alle respect voor dier en natuur. Het biologisch keurmerk biedt de garantie op een kwaliteitsproduct dat voldoet aan strenge Europese wetgeving, gecontroleerd door de onafhankelijke certificeerder SKAL Biocontrole. Zo is biologisch gegarandeerd diervriendelijk, eerlijk en natuurvriendelijk." 

Het woord 'biologisch' is trouwens wettelijk beschermd. Een product mag je dus niet zomaar biologisch noemen. Nijman: "Maar biologisch is natuurlijk meer dan alleen een wetboek. Het is vooral het verhaal van een gepassioneerde boer of boerin die onder zo natuurlijk mogelijke omstandigheden boert. Dat verhaal was te horen tijdens het Lekker naar de BioBoer weekend van 17 en 18 juni." 

Hoe kijk jij terug op Lekker naar de Boer? Vul de vragenlijst in!

Organisator Bionext wil graag weten hoe jij het Lekker naar de BioBoer weekend hebt ervaren. Wij stellen het daarom erg op prijs als je hierover enkele vragen wilt beantwoorden. Dit kan anoniem en kost ongeveer 5 minuten. Klik hier voor de vragenlijst. Onder de invullers verloten we 10 leuke biologische cadeautjes. 

Alvast hartelijk dank voor je medewerking!


Onze video's