Verkiezing ‘Lekkerste Plattelandsluchtje 2017’

Verkiezing ‘Lekkerste Plattelandsluchtje 2017’

De geur van vers gemaaid gras, of frisse bloesem aan de boom. De geur van een regenbui na een warme dag, of die overheerlijke hooilucht.  Iedereen heeft zijn óf haar eigen favoriete plattelandsluchtje. Wij zijn op zoek naar de allerlekkerste geuren van het platteland. Daarom organiseren wij daartoe de komende weken de verkiezing van het ‘Lekkerste Plattelandsluchtje 2017’.   

Je kunt nu zelf op Facebook je favoriete geur kiezen. Daarbij maak je kans op mooie prijzen: De hoofdprijs is een verzorgd weekendje op het platteland voor 2 personen (incl. 2 overnachtingen en een heerlijk diner op een boerderij in de Achterhoek). Ook zijn er 4 flesjes in de geur ‘gras’ en 4 in de geur ‘boerenmeiden’ te winnen! Op 8 juni wordt de uitslag van de verkiezing ‘Lekkerste plattelandsluchtje 2017‘ bekend gemaakt.

Op 17 en 18 juni kun je live jouw favoriete plattelandsgeur komen ervaren tijdens het Lekker naar de BioBoer weekend. Ruim 120 biologische boerderijen stellen dan hun erf open en organiseren rondleidingen, boerenmarkten, workshops en proeverijen.

Herkenbaarheid van geur

Ben Hut is ‘odeuroloog’ en gespecialiseerd in het maken van plattelandsluchtjes. Zo heeft hij de geur van de schaapskooi, de hooiberg, en de koeien vlaai na weten te maken. “Ik maak deze geuren met de hand op basis van etherische olie. Het belangrijkste bij geur is dat deze herkenbaar is. Voor een typische plattelandsgeur moet er iets van de geur van weidebloemen en diverse geuren van de boerderij in te herkennen zijn. Een luchtje is altijd opgebouwd uit verschillende ingrediënten, maar het geheim van de smid ga ik natuurlijk niet verklappen. Ik ben heel benieuwd welke geur tot het Lekkerste Plattelandsluchtje van 2017 verkozen wordt.”


Onze video's