Wat ga jij ontdekken op de biologische boerderij?

Wat ga jij ontdekken op de biologische boerderij?

Wat ga jij ontdekken op de biologische boerderij bij jou in de buurt op 16 en 17 juni? Dit jaar ligt de focus op de kids; hiervoor hebben we een vette aftrap met een boerderij challenge door een beroemde YouTuber.

Beleef een leuk dagje uit, kijk, ruik, proef en doe mee aan de boerderij challenge bij jou in de buurt. Tijdens Lekker naar de BioBoer is er bij ruim 100 biologische boerderijen, verspreid over heel Nederland, van alles te zien en doen voor kids en hun (groot)ouders. Kom ontdekken wat de biologische boerderij zo bijzonder maakt. Kom kalfjes knuffelen, fruit plukken, hooibalen klimmen, eitjes rapen, knutselen, speuren of boter schudden. Vraag de boer en boerin het hemd van het lijf over hun boerderij. En ga trots naar huis met je behaalde BioBoerenBewijs. Ook voor (groot)ouders is er genoeg te beleven; van rondleidingen, boerenmarkten, en workshops tot lekkere proeverijen. Geniet mee van tevreden koeien, modderige biggen en volle akkers met gezonde groenten.

Biologisch, eerlijk en puur

Het weekend is dé gelegenheid om in contact te komen met de biologisch boer en te ontdekken dat het biologisch keurmerk staat voor eerlijk en puur eten, dat gemaakt is met alle respect voor dier en natuur. Het biologisch keurmerk biedt de garantie op een kwaliteitsproduct dat voldoet aan strenge Europese wetgeving, gecontroleerd door de onafhankelijke certificeerder SKAL Biocontrole. Zo is biologisch niet alleen lekker, maar ook gegarandeerd diervriendelijk, eerlijk en natuurvriendelijk.

Activiteiten

Ook eerder zijn er al leuke dingen te doen bij de biologische bedrijven. In de speciale Lekker naar de BioBoer agenda zijn alle activiteiten te vinden. Verder vind je op de website ook meer dan 30 prachtige fietsroutes langs diverse biologische boerderijen. Ook vind je er mooie inspirerende verhalen over en van de biologische boer.

Ook dit jaar valt er dus weer van alles te zien en te beleven op de bioboerderij. Hou de website in de gaten voor de laatste ontwikkelingen en nieuwtjes. Boeren schrijven zich nog steeds in, dus check regelmatig even welke boeren bij u in de buurt deelnemen! Laat je inspireren en kom langs 16 & 17 juni!

P.S. we hebben een vette aftrap met een boerderij challenge door een beroemde YouTuber. We verklappen nog niet wie het is. Houd onze Facebook pagina in de gaten in het laatste weekend van mei!


Onze video's