Basisschool Sint Vitusschool wint Nederlands Kampioenschap wormen tellen

Basisschool Sint Vitusschool wint Nederlands Kampioenschap wormen tellen

Op 9 juni organiseerde Bionext voor de eerste keer het Nederlands Kampioenschap Wormen tellen bij biologische boerderij De Groene Griffioen in Weesp. Drie scholen en 37 tweetallen streden die ochtend om de titel.

Op 9 juni organiseerde Bionext voor de eerste keer het Nederlands Kampioenschap Wormen tellen bij biologische boerderij De Groene Griffioen in Weesp. Drie scholen en 37 tweetallen streden die ochtend om de titel. De Sint Vitusschool uit Naarden ging er met de titel vandoor.

Het koppel Anouk en Marten van de St Vitusschool telde de meeste wormen in de composthoop. In drie minuten wisten zij 172 wormen te vinden. Zij mogen zich nu Nederlands kampioen wormen tellen noemen. De Comeniusschool uit Bussum en De Jozefschool uit Weesp waren de andere deelnemers. Het NK Wormen tellen vond plaats als aftrap voor het weekendevenement Lekker naar de Boer dat plaatsvindt op 18 en 19 juni. Iedereen kan dan zelf kijken hoe rijk het bodemleven is op een biologische boerderij. De boerderijen die meedoen zijn te vinden op (...) Wormen Wormen houden van biologische boeren, omdat zij geen kunstmest gebruiken. Een worm is dol op koeienmest en plantenresten eten. Een wormenrijke bodem heeft veel gangetjes, waardoor het water goed weg kan en planten ruimte hebben voor hun wortels. Zo helpen de worm en de biologische boer elkaar. Lekker naar de Boer op 18 en 19 juni Tijdens de open dagen openen biologische boeren en tuinders hun deuren en kun je zelf zien en beleven hoe de biologische boer werkt. Bij circa 130 bedrijven is er van alles te zien en beleven voor jong en oud. Biologische boeren en tuinders vertellen hun enthousiaste verhalen over het boerenleven en laten de bezoekers hun producten zien, ruiken, voelen en proeven. Er zijn veel verschillende (kinder)activiteiten, zoals rondleidingen, boerenmarkten, proeverijen, workshops, zelf oogsten, dieren aaien en spelletjes. En er is natuurlijk genoeg ruimte om de boer het hemd van het lijf te vragen. Ook wij staan achter biologisch Biologisch groeit! En dat is logisch, want het zijn producten die diervriendelijk, milieuvriendelijk, zonder kunstmatige toevoegingen en gentechvrij zijn. Het officiële keurmerk voor biologische voeding geeft aan dat het product voldoet aan Europese normen, die streng gecontroleerd worden. Tijdens het Lekker naar de Boer weekend kun je zien dat de hele keten achter een product (van boer tot bord) echt biologisch is. Zo weet je dus zeker dat ook jij met een goed gevoel achter biologisch kan staan! Meer informatie Kijk op (...) om te zien welke biologische boerderijen allemaal meedoen aan de open dagen. Ook vind je daar uitleg hoe je zelf wormen kunt tellen in je eigen achtertuin. Lekker naar de Boer is onderdeel van #achterBio, een campagne van Bionext die gefinancierd wordt met steun van de Europese Unie.


Onze video's