Biologische boerderijen trekken 50 duizend bezoekers tijdens Lekker naar de BioBoer

Biologische boerderijen trekken 50 duizend bezoekers

Kalfjes aaien, geiten melken, bootje varen, frambozen snoepen en nog veel meer. Wat waren het 2 prachtige Lekker naar de Bioboer dagen afgelopen weekend! Zo'n 50.000 bezoekers bezochten 125 biologische boerderijen door het hele land.

Ruim 50 duizend mensen bezochten afgelopen weekend een biologische boerderij. Zo'n 125 boerderijen verspreid over Nederland openden zaterdag en/of zondag hun erf. Er waren rondleidingen, boerenmarkten en proeverijen. Consumenten konden zelf zien en beleven hoe de biologische boer werkt. Bionext, de ketenorganisatie van de biologische landbouw, organiseerde het jaarlijkse evenement. Biologische boeren, van groente- en fruittelers tot varkens- en pluimveehoudersvertelden hun enthousiaste verhalen over het boerenleven. Ze organiseerden rondleidingen, boerenmarkten, workshops en proeverijen. 

Ook voor kinderen was er van alles te doen: van zelf fruit plukken tot speurtochten en van hooibalen klimmen tot eitjes rapen. Ze konden trots naar huis met hun behaalde BioBoerenBewijs.

Biologisch, eerlijk en puur

Lekker naar de BioBoer laat de consument kennis maken met de wereld achter biologisch. Paula Nijman, projecleider: "Je ontdekt dat het biologisch keurmerk staat voor eerlijk en puur eten, dat gemaakt is met alle respect voor dier en natuur. Het biologisch keurmerk biedt de garantie op een kwaliteitsproduct dat voldoet aan strenge Europese wetgeving, gecontroleerd door de onafhankelijke certificeerder SKAL Biocontrole. Zo is biologisch gegarandeerd diervriendelijk, eerlijk en natuurvriendelijk."

Het woord 'biologisch' is trouwens wettelijk beschermd. Een product mag je dus niet zomaar biologisch noemen. Nijman: "Maar biologisch is natuurlijk meer dan alleen een wetboek. Het is vooral het verhaal van een gepassioneerde boer of boerin die onder zo natuurlijk mogelijke omstandigheden boert. Dat verhaal was te horen tijdens het Lekker naar de BioBoer weekend van 17 en 18 juni."  Kijk voor meer Lekker naar de Boer beleving op de Facebook pagina van Lekker naar de Boer


Onze video's