Bouw mee aan de toekomst van biologisch op de Bio1000

Bouw mee aan de toekomst van biologisch op de Bio1000

Elke keer als je eet, heb je invloed op hoe ons landschap eruit ziet, of er bijvoorbeeld nog koeien in de wei lopen. Als consument en als ondernemer maak je steeds opnieuw de keuze: waar en wat koop je, waar investeer je in en wat mag het kosten?

Elke keer als je eet, heb je invloed op hoe ons landschap eruit ziet, of er bijvoorbeeld nog koeien in de wei lopen. Als consument en als ondernemer maak je steeds opnieuw de keuze: waar en wat koop je, waar investeer je in en wat mag het kosten? Wat voor eten wordt er geserveerd op scholen, in ziekenhuizen en verzorgingstehuizen? En wie betaalt de prijs voor milieuvervuiling en ongezond eten? Op 10 oktober 2015 organiseert de biologische sector de Bio1000.

Met 1000 mensen gaan we in één dag gezamenlijk de dialoog aan over belangrijke thema’s en toekomstplannen binnen ons landbouw en voedselsysteem met als resultaat een actielijst: wat gaan we nu doen om dit ook daadwerkelijk voor elkaar te krijgen! Bij de Bio1000 zijn 1000 stoelen beschikbaar. Deze worden verdeeld onder consumenten, boeren, tuinders, producenten, handel, winkeliers, horeca en mensen uit het onderwijs, de overheid en gezondheidssector. Iedereen kan zich via deze website inschrijven.

Om deze Bio1000 mogelijk te maken hebben we ook vrijwilligers nodig die helpen bij het opbouwen, foto’s maken, catering, parkeerwacht, tafelsecretaris en nog veel meer. Lijkt je dit leuk? Word dan vrijwilliger tijdens het event. Kijk op Bionext voor meer informatie en aanmelding!


Onze video's