Kom ook Lekker naar de BioBoer!

Kom ook Lekker naar de BioBoer!

Ervaar eens wat biologisch boeren zo uniek maakt en kom Lekker naar de BioBoer in het weekend van 17 en 18 juni. Bij ruim 120 biologische boerderijen, door heel Nederland, is er van alles te zien en doen voor jong en oud. Beleef een leuk dagje uit, kijk, ruik, proef en neem deel aan een van de vele activiteiten. 

Tevreden koeien, volle akkers

Er zijn  rondleidingen, boerenmarkten, workshops en proeverijen. Geniet mee van tevreden koeien, modderige biggen en volle akkers met gezonde groenten. Kom kalfjes knuffelen, fruit plukken, wijn proeven of boter schudden. Vraag de boer en boerin het hemd van het lijf over hun boerderij. Ook voor kinderen is er van alles te doen: van speurtochten tot knutselen en van hooibalen klimmen tot eitjes rapen.  Ze kunnen trots naar huis met hun behaalde BioBoerenBewijs.

Biologisch, eerlijk en puur

Het weekend is dé gelegenheid om in contact te komen met de biologisch boer en te ontdekken dat het biologisch keurmerk staat voor eerlijk en puur eten, dat gemaakt is met alle respect voor dier en natuur. Het biologisch keurmerk biedt de garantie op een kwaliteitsproduct dat voldoet aan strenge Europese wetgeving, gecontroleerd door de onafhankelijke certificeerder SKAL Biocontrole. Zo is biologisch gegarandeerd diervriendelijk, eerlijk en natuurvriendelijk. Het woord 'biologisch' is trouwens wettelijk beschermd. Een product mag je dus niet zomaar biologisch noemen.

Maar biologisch is natuurlijk meer dan alleen een wetboek. Het is vooral het verhaal van een gepassioneerde boer of boerin die onder zo natuurlijk mogelijke omstandigheden boert. Dat verhaal is te horen tijdens het Lekker naar de BioBoer weekend van 17 en 18 juni.

Biohelden

In de aanloop naar de Lekker naar de Boer dagen, kun je al volop inspiratie opdoen op social media. We hebben een aantal portretten gemaakt van biohelden. Je vindt hun verhalen, foto’s en filmpjes ook op Facebook en Twitter. 

Fietsroutes naar de BioBoer

Voor fietsers zijn er tijdens het weekend 40 fietstochten uitgestippeld vanuit de stad naar de boer in de buurt. Kijk op Lekkernaardebioboer.nl/fietsroutes voor een route in de buurt.

Ook eerder zijn er al leuke dingen te doen bij de biologische boerderijen. In de speciale Lekker naar de Lekker naar de BioBoer agenda zijn alle activiteiten te vinden.


Onze video's