Kom ook Lekker naar de BioBoer 2017

Lekker naar de BioBoer 2017

Komend weekend is het zover: dan kun je zelf op bezoek bij een van de deelnemende biologische boerderijen tijdens Lekker naar de BioBoer op 17 en 18 juni. Beleef een leuk dagje uit, kijk, ruik, proef en neem deel aan een van de vele activiteiten! Voorpret en inspiratie haal je uit de mooie verhalen, foto’s en filmpjes van onze biohelden.

Voorpret en inspiratie haal je uit de mooie verhalen, foto’s en filmpjes van onze biohelden. Kijk hier welk bedrijf in jouw buurt meedoet.

Ruim 120 biologische boerderijen stellen hun erf open en organiseren rondleidingen, boerenmarkten, workshops en proeverijen. Geniet mee van tevreden koeien, modderige biggen en volle akkers met gezonde groenten. Kom kalfjes knuffelen, fruit plukken, wijn proeven of boter schudden. Vraag de boer en boerin het hemd van het lijf over hun boerderij. Ook voor kinderen is er van alles te doen: van speurtochten tot knutselen en van hooibalen klimmen tot eitjes rapen. Ze kunnen trots naar huis met hun behaalde BioBoerenBewijs.

Biologisch, eerlijk en puur

Het weekend is dé gelegenheid om in contact te komen met de biologisch boer en te ontdekken dat het biologisch keurmerk staat voor eerlijk en puur eten, dat gemaakt is met alle respect voor dier en natuur. Het biologisch keurmerk biedt de garantie op een kwaliteitsproduct dat voldoet aan strenge Europese wetgeving, gecontroleerd door de onafhankelijke certificeerder SKAL Biocontrole. Zo is biologisch gegarandeerd diervriendelijk, eerlijk en natuurvriendelijk. Het woord 'biologisch' is trouwens wettelijk beschermd. Een product mag je dus niet zomaar biologisch noemen.

Maar biologisch is natuurlijk meer dan alleen een wetboek. Het is vooral het verhaal van een gepassioneerde boer of boerin die onder zo natuurlijk mogelijke omstandigheden boert. Dat verhaal is te horen tijdens het Lekker naar de BioBoer weekend van 17 en 18 juni.


Onze video's