Lekkerste favoriete plattelandluchtje 2017 - de winnaar!

Publiek heeft ‘Lekkerste Plattelandsluchtje 2017’ bepaald

De uitslag van de publieksverkiezing van het ‘Lekkerste Plattelandsluchtje 2017’ is bekend. Het publiek kon kiezen uit negen verschillende geuren;  variërend van de geur van vers gemaaid gras,  frisse bloesem aan de boom tot de geur van een regenbui na een warme dag. 

Duidelijke favoriet was …. versgemaaid gras! 

Bionext, de ketenorganisatie van de biologische sector, organiseerde de verkiezing in de zoektocht naar de allerlekkerste geuren van het platteland. Onder het motto “Geef je vader eens een ander luchtje cadeau” nodigt Bionext het Nederlandse publiek van harte uit om op 17 en 18 juni live hun favoriete plattelandsgeur te komen ervaren tijdens het Lekker naar de BioBoer weekend.

Terechte winnaar

Ben Hut is ‘odeuroloog’ en gespecialiseerd in het maken van plattelandsluchtjes.  Zo heeft  hij de geur van de schaapskooi, de hooiberg, en de koeien vlaai na weten te maken. “Het belangrijkste bij geur is dat deze herkenbaar is. Voor een typische plattelandsgeur moet er iets van de geur van weidebloemen en diverse geuren van de boerderij in te herkennen zijn. Een luchtje is altijd opgebouwd uit verschillende ingrediënten, maar het geheim van de smid ga ik natuurlijk niet verklappen. Heel mooi dat versgemaaid gras gewonnen heeft. Een terechte winnaar.”


Onze video's