Taartje van ricotta en in vijgensiroop gemarineerde aardbeien

Taartje van ricotta en in vijgensiroop gemarineerde aardbeien

Voor deze heerlijke taartjes gebruikten wij naast rijpe biologische aardbeien een biologische vijgenstroop. De stroop is ongeraffineerd en heeft een heerlijke zoetheid met daarin de rijpe tonen van gedroogde vijgen. Lekker over fruit of in de thee, of om een zoetheid aan een marinade te geven, zoals in dit aardbeienrecept. Vijgen zijn een rijke bron van vitamine-A en bevatten veel mineralen. Geschikt voor vegetariers en veganisten.

 

 

Groene zomerrisotto met een Japans tintje

Groene zomerrisotto met een Japans tintje

Baldo risotto is een Italiaanse langkorrelrijst - langer dan 6 mm - van restaurantkwaliteit. Na het bereiden is Baldo risotto lekker smeuig en heeft een volle romige smaak. Baldo risotto wordt geteeld is het gebied van de risottorijst: de Povlakte. Rijstdoorten die geschikt zijn voor risotto geven een lagere opbrengst. Daarom zijn ze duurder dan 'gewone'rijst'. Kies je voor biologische risotto rijst dan weet je zeker dat je de beste keus maakt voor de boer, mens, dier en de planeet.