Stamppot rode sla met gerookte tofu

Gepofte aardappel met rode sla met gerookte tofu

Dit gerecht heeft alles is zich voor een mooie (na-)zomerse avond. Wij kiezen in dit gerecht voor een biologische, witvlezige aardappel die als een van de weinige aardappels resistent is tegen phypotphthora, een aardappelziekte die vrijwel elk jaar de kop opsteekt en waar reguliere aardappeltelers altijd tegen spuiten. Een gerecht met specifieke biologische aardappelen met een authentieke smaak.

 

Limoentaart van polenta met biologische aardbeien

Limoentaart van polenta met aardbeien

Let's bake some! Deze verrukkelijke limoentaart met aardbeien is niet alleen heerlijk, hij is ook gemaakt van polenta en amandelen, dus glutenvrij. En kies je voor biologische aardbeien middenin het seizoen weet je zeker dat de boer een fair price heeft gekregen èn de aardbeien in hun eigen tempo groot, sappig en vol smaak zijn gegroeid! Net als de limoenen. Je herkent biologische producten aan het groene blaadje!

 

Venkel met nieuwe aardappels in kippenbouillon

Venkel met nieuwe aardappels in kippenbouillon

Venkel is van juni tot en met oktober uit Nederland verkrijgbaar. Goed voor alles en iedereen om zoveel mogelijk producten in het seizoen te eten. We zijn er dus ook als de kippen bij als de nieuwe biologische aardappels verkrijgbaar zijn. En we maken er graag deze heerlijke 'soep' van. Kies je voor biologische ingrediënten, dan weet je zeker dat de boer er een eerlijke prijs voor heeft gekregen.