Varkensvlees met kweepeer en sinaasappel

Het stoofpotjes seizoen is geopend! Het geheim? Gebruik de mooiste ingrediënten en de lekkerste kruiden. Als je kiest voor vlees van de biologische boer dan weet je zeker dat de dieren genoeg ruimte in de stal hebben om vrij rond te lopen, ze biologisch voer krijgen en grazen op onbespoten weilanden met volop kruiden. Dat ze frisse lucht binnen hebben en er stro op de vloer ligt. Ingrepen - zoals het afknippen van staarten of snavels - uit den boze zijn. En dat er door SKAL op dit dierenwelzijn streng wordt gecontroleerd.

 

 

 

Zuurkoolstamp zoete aardappel met specerijen en dadels

Deze biologische Deglet Nour dadels komen uit Tunesië. De boeren die ze telen krijgen eerlijke prijzen en landbouwkundige begeleiding. De dadels worden in november en december geoogst en daarna in hete luchtovens gedroogd. Het proces eindigt met zorgvuldig ontpitten. Deze aromatische dadels zijn heerlijk als gezond snoepje zo uit de hand, in taarten en desserts, en ook in combinatie met hartige ingrediënten als snack.

 

Salade van courgette met ansjovisdressing

Deze salade bewijst dat courgette en ansjovis een hele fijne combi zijn! De dressing is ook lekker bij gegrilde courgettes dus zeker de moeite waard om te onthouden. Kies je voor biologische ingredienten, die je herkent aan het biologisch keurmerk, weet je zeker dat de boer extra goed voor de bodem zorgt, die zo belangrijk is voor goede, gezonde producten. Zo geeft de boer de bodem op zijn tijd een sabbatical, zodat deze op natuurlijke wijze weer op krachten kan komen. Zo kan de bodem ons en nog vele generaties na ons voeden.