Zuurkoolstamp zoete aardappel met specerijen en dadels

Deze biologische Deglet Nour dadels komen uit Tunesië. De boeren die ze telen krijgen eerlijke prijzen en landbouwkundige begeleiding. De dadels worden in november en december geoogst en daarna in hete luchtovens gedroogd. Het proces eindigt met zorgvuldig ontpitten. Deze aromatische dadels zijn heerlijk als gezond snoepje zo uit de hand, in taarten en desserts, en ook in combinatie met hartige ingrediënten als snack.

 

Salade van courgette met ansjovisdressing

Deze salade bewijst dat courgette en ansjovis een hele fijne combi zijn! De dressing is ook lekker bij gegrilde courgettes dus zeker de moeite waard om te onthouden. Kies je voor biologische ingredienten, die je herkent aan het biologisch keurmerk, weet je zeker dat de boer extra goed voor de bodem zorgt, die zo belangrijk is voor goede, gezonde producten. Zo geeft de boer de bodem op zijn tijd een sabbatical, zodat deze op natuurlijke wijze weer op krachten kan komen. Zo kan de bodem ons en nog vele generaties na ons voeden.

 

 

Risotto van parelspelt met groene bonen en chorizo

Liefhebber van risotto? Probeer deze biologische variant van parelspelt met groene bonen eens! Kies je voor ingrediënten met het biologisch keurmerk dan weet je zeker dat in het productieproces is dat er zo veel mogelijk met natuurlijk materialen en op natuurlijk wijze wordt gewerkt. Bovendien is het biologisch keurmerk het allerstrengst gecontroleerde keurmerk van Europa. Een goede, betrouwbare keuze dus