Falafel van biologische aardappels

Aardappelfalafel

Een geweldig bijgerecht of borrelhapje deze aardappelfalafel. Weet je dat je met biologische producten uit het seizoen niet duurder uit bent? Bovendien kies je met biologische aardappelen voor biodiversiteit. Bij biologische akkerbouw wordt bijvoorbeeld het loof gebrand in plaats van dood gespoten.

Ingrediënten

  • 400 g kruimige aardappels, schoongeboend
  • 2 theelepels ras-el-hanout
  • 3 eetlepels fijngehakte verse koriander
  • 3 fijngesneden bosuitjes
  • 2 uitgeperste tenen knoflook
  • 100 g kikkererwtenmeel
  • zout en gemalen gedroogde rode peper

Mezze voor 6 personen

Stoom (bij voorkeur) of kook de aardappels in ca. 20 minuten gaar. Pel de iets afgekoelde aardappels en druk ze met een pureestamper fijn. Meng er nu de kruiden en de koriander, de uitgeperste knoflook en de fijngesneden bosui met een spatel door. Voeg het kikkererwtenmeel en naar smaak zout en peper toe en kneed alles goed door elkaar. Leg het deeg 1-2 uur in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 200 °C. Vorm van het mengsel met natte handen balletje ter grootte van een stuiter en leg ze op de bakplaat. Bestrijk de balletjes met olie en bak ze in 15-20 minuten goudbruin. Serveer ze met een dip naar keuze.


Onze video's