Aardappelstrudel

Aardappelstrudel

Verwarm de oven voor 200 °C. Spreid een vel filodeeg uit, bestrijk met gesmolten boter, leg er een vel filodeeg op, bestrijk met boter en leg er weer een laag deeg op.

Ingrediënten

  • 1 kg kruimige aardappels
  • 75 ml volle melk
  • 50 ml slagroom
  • 2 eidooiers
  • 3 vellen filodeeg, ontdooid
  • 50 g gesmolten boter
Bijgerecht voor 6 personen

Kook de aardappels in water met zou in ca. 20 minuten gaar. Giet af en laat de aardappels nog even uitdampen. Schenk de melk en room bij de aardappelpuree, breng aan de kook en stamp alles tot een gladde puree. Breng op smaak met zout en peper. Laat de puree ca. 20 minuten afkoelen. Klop de eidooiers erdoor.  Laat de puree helemaal afkoelen.

Verwarm de oven voor 200 °C. Spreid een vel filodeeg uit, bestrijk met gesmolten boter, leg er een vel filodeeg op, bestrijk met boter en leg er weer een laag deeg op. Leg de aardappelpuree in een streep op het midden va het deeg. Rol het deeg om de aardappelpuree. Bestrijk de rol rondom met boter. Leg de strudel op de bakplaat en bak in 20 minuten goudbruin. Laat iets afkoelen, snijd in 6 stukken en leg ze elk stuk op een warm bord.
Het lekkerst is de strudel als hij vers wordt gebakken. De puree kun je overigens ruim van tevoren maken.


Onze video's