Amandelclafoutis met oude kaas

Amandelclafoutis met prei en oude kaas

Snijd het groene deel van de preien, halveer ze in de lengte en spoel ze uit.

Ingrediënten

  • 4 dunne preien
  • 2 eieren
  • 50 g amandelmeel
  • 40 g gesmolten boter
  • 125 ml koude melk
  • 1 eetlepel tijmblaadjes
  • 1 rode peper, fijngehakt
  • 50 g geraspte oude (geiten)kaas
  • ruime lage ovenschaal, ingevet

Hoofdgerecht voor 2 personen

Snijd het groene deel van de preien, halveer ze in de lengte en spoel ze uit. Stoom de preien 5 minuten in een stoompan of kook ze 4 minuten in water met een beetje zout. Laat ze goed uitlekken en afkoelen tot ze lauw zijn.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Klop in een schaal de eieren met een vork licht los. Klop het amandelmeel, de boter, de melk, de tijm en naar smaak rode peper en zout erdoor.
Leg de preien naast elkaar in de ingevette ovenschaal en schenk het amandelbeslag erover. Bestrooi het gerecht met de kaas en zet de schaal op het rooster in het midden van de oven. 
Bak de clafoutis 10 minuten, verlaag de oventemperatuur tot 180 °C en bak het gerecht nog 25 minuten.

Serveer de clafoutis warm, maar niet heet en geef er een salade van kerstomaatjes bij. 


Onze video's