Andijvie en boontjes met gebakken rookworst

Andijvie en boontjes met gebakken rookworst

We love bonen! Voor dit gerecht hebben wij een groot blik biologische witte bonen gekozen. Ook kun je 200 g gedroogde witte boontjes weken en koken. Start daar wel op tijd mee natuurlijk!

Ingrediënten

  • 1 St. Henrick Demeter rookworst
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 rode peper, fijngehakt
  • 750 g andijvie, gesneden
  • 1 groot blik witte bonen*

Hoofdgerecht voor 4 personen

Snijd de rookworst in plakjes van ca. 1 cm dik. Verhit de olie in een ruime hapjespan en bak de plakjes rookworst enkele minuten. Voeg de ui, knoflook en rode peper toe en fruit zachtjes 3 minuten. Voeg op hoog vuur de andijvie deel voor deel toe en laat de groenten slinken. Spoel de bonen af in een zeef en schep ze door de andijvie. Laat alles goed warm worden. Proef en breng het gerecht eventueel nog op smaak met zout.

Schep het gerecht in een mooie schaal. Serveer eventueel met pittige mosterd.


Onze video's