Biologische appel-kokosmuffins met dadelsiroop

Appel-kokosmuffins met dadelsiroop

Biologische appel-kokosmuffins met dadelsiroop. Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg in elk muffinholletje een cakevompje. Meng in een smalle en hoge kom het lijnzaadmeel goed met het water en laat dit enkele minuten staan tot het een soort gel wordt. Roer de kokosmelk, het citroensap, de dadelsiroop en de gesmolten kokosolie erdoor en klop het geheel met de staafmixer glad.

Ingrediënten

  • 1 eetlepel lijnzaadmeel
  • 2½ eetlepel water
  • 200 ml kokosmelk, op kamertemperatuur
  • 1 theelepel citroensap
  • 4 eetlepels dadelsiroop
  • 75 g gesmolten kokosolie
  • 175 g bloem
  • 75 g amandelmeel
  • 2 theelepels baksoda
  • 2 theelepels gemalen kaneel
  • 35 g rietsuiker
  • 75 g geraspte kokos
  • 75 g geraspte kokos
  • muffinplaat met 12 holletjes
  • 12 papieren cakevormpjes

Voor 12 stuks

Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg in elk muffinholletje een cakevompje.

Meng in een smalle en hoge kom het lijnzaadmeel goed met het water en laat dit enkele minuten staan tot het een soort gel wordt. Roer de kokosmelk, het citroensap, de dadelsiroop en de gesmolten kokosolie erdoor en klop het geheel met de staafmixer glad.

Zeef de bloem met de baksoda, kaneel, suiker en wat zout boven een ruime kom. Roer het amandelmeel, de appel en 60 g geraspte kokos erdoor. Maak in midden een kuiltje.

Schenk het melkmengsel in dit kuiltje van het meelmengsel en roer met een vork alles tot een licht klonterig beslag. Stop met roeren zodra er geen meel meer zichtbaar is.

Verdeel het beslag over de muffinvormpjes en bestrooi met de rest van kokos. Zet de vorm op het rooster in het midden van de oven en bak de muffins in ca. 20 minuten gaar en goudbruin. Ze zijn gaar als een in het midden gestoken satéstokje er weer droog uit komt. Laat de muffins uit de vorm op een rooster afkoelen.


Onze video's