Beukenzwammen en aardappels uit de oven

Dit hoofdgerecht is lekker met een gemengde groene salade met een (wal)notendressing.

Ingrediënten

  • 600 g vastkokende aardappels
  • 300 g beukenzwammen (2 bakjes) of kastanjechampignons in kwarten
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel rozemarijnnaaldejs
  • 3 eetlepels witte wijn
  • 4 eetlepels olijfolie

Hoofdgerecht voor 4 personen

Verwarm de oven voor op 175 °C. `schaaf deaardappels in dunne plakjes en dep ze met keukenpapier droog. Veeg het zand met een paddenstoelenborsteltje van de beukenzwammenen maak de paddensptelen los van elkaar.

Meng in een ruime kom de aardappels, paddestoelen, knoflook, rozemarijn, wijn, olijfolie, zeezout en naar smaak peper. Spreid de aardappels in een enkele laag uit op de bakplaat.

Schuif de bakplaat in midden van oven en de paddenstoelen met de aardappe in ca. 35 minuten goudbruin en gaar. Schaaf aan tafel de Parmezaanse kaas in vlokken over het gerecht.

 


Onze video's