Bietjes met boekweit en spek

Bietjes met boekweit en spek

Bietjes met boekweit en spek. Snijd het loof van de bietjes, was het goed en snijd het loof in stukjes van 2-3 cm. Schil de bietjes en snijd ze net als de bleekselderij in kleine blokjes van ½ bij ½ cm. Breng in een pan de bouillon aan de kook.

Ingrediënten

  • 1 bos bieten met loof
  • 4 stengels bleekselderij uit het hart
  • 1 liter kippenbouillon (instant)
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 bos bosui, in ringetjes
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 150 g gerookte spekblokjes
  • ½ rode peper, fijngesneden
  • 250 g boekweit
  • 8 eetlepelsyogarde

Hoofdgerecht voor 4 personen
Snijd het loof van de bietjes, was het goed en snijd het loof in stukjes van 2-3 cm. Schil de bietjes en snijd ze net als de bleekselderij in kleine blokjes van ½ bij ½ cm.
Breng in een pan de bouillon aan de kook.
Verhit de olie in een braadpan. Fruit de bosui, bleekselderij en knoflook zachtjes 5 minuten. Voeg het spek en de rode peper toe en bak 5 minuten zachtjes mee. Schenk de bouillon in de pan en voegde boekweit, de stukjes biet en naar smaak zout toe. Breng alles opnieuw aan de kook en laathet gerecht op laag vuur in ca. 20 minuten gaar worden.
Voeg 5 minuten voor het eind van de bereidingstijd het fijngesneden bietenblad toe.Verdeel over 4 borden of kommen en serveer met de yogarde.


Onze video's