Bloemkoolsalade met hazelnoten

Bloemkoolsalade met hazelnoten

Bloemkool kleurloos? Echt niet! Maak deze salade van bloemkool met hazelnoten en ze straalt je bord af!

Ingrediënten

  • 1 bloemkool
  • 5 eetlepels olijfolie
  • ½-1 theelepel kerriepoeder
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 bosuien, in ringetjes
  • 3 eetlepels fijngehakte (platte) peterselie
  • 75 g geroosterde hazelnoten, grof gehakt

Lunch- of bijgerecht voor 4 personen

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes. Meng ze in een kom met 2 eetlepels olie, het kerriepoeder en wat zout. Spreid de roosjes uit op de bakplaat en rooster ze in ca. 25 minuten beetgaar. Laat ze afkoelen tot ze lauw zijn.

Meng intussen in een ruime schaal het citroensap met de bosui en laat dit 5 minuten marineren. Klop de resterende olie erdoor en breng de dressing op smaak met zout en peper.

Meng eerst de peterselie en de hazelnoten door de dressing en vervolgens de geroosterde bloemkoolroosjes. Laat de smaken op kamertemperatuur even intrekken.


Onze video's