Bloemkoolsoepje met geroosterde amandelen en knoflook

Een smaakvolle soep met een geweldige groente uit het seizoen! Deze soep kun je de dag vantevoren al maken. Het is belangrijk dat je het soepje heel goed pureert, zodat het echt fluweelachtig wordt.

Ingrediënten

  • 50 g witte amandelen
  • 4 tenen knoflook, gepeld en gehalveerd
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 400 g bloemkool, in roosjes
  • 600 ml groentebouillon van tablet
  • 2 eetlepels sherry- of witte balsamicoazijn
  • 1 eetlepel geroosterde, geschaafde amandelen
  • 1 eetlepel fijngehakte bladpeterselie

Soepje voor 6 personen

Voorbereiden Verwarm de olijfolie en fruit hierin de amandelen en knoflook op middelhoog vuur goudbruin. Voeg azijn toe en laat 1 minuut flink koken. Voeg de bloemkool en de groentebouillon toe, breng alles aan de kook en kook afgedekt in ca. 20 minuten goed gaar. Pureer de soep bij voorkeur in de blender en breng op smaak met peper.

Serveren Verwarm de soep eventueel opnieuw. Schenk in kommetjes en garneer met de geschaafde amandelen en de peterselie.


Onze video's