Bloemkoolsteak met ansjovis-augurkjesdressing

Bloemkoolsteak met ansjovis-augurkjesdressing

Alles kan op de bbq! En voor de variatie grillen we graag iets met groente. Steaks van bloemkool. Lekker met puree gemaakt van de overgebleven bloemkool en een gemengde groene salade. Kies je voor biologische bloemkool heb je bovendien een product in handen dat met respect voor mens, dier en milieu geteeld is. Dubbel genieten!

Ingrediënten

  • 2 niet te grote bloemkolen
  • 1 eetlepel olie
  • 1 uitgeperste teen knoflook
  • zout en peper
  • 2-3 ansjovisfilets op olie
  • 4 grote zoetzure augurken, in kleine blokjes
  • 1 eetlepel kappertjes
  • geraspte schil van ½ citroen
  • 2 eetlepels grof gehakte bladpeterselie
  • bakplaat bekleed met bakpapier


Hoofdgerecht voor 4 personen

Verwarm de oven voor op 220 °C.
Snijd uit het midden van elke bloemkool twee dikke plakken van ca. 11/2 -2 cm breed.

Meng de olie met de knoflook en bestrijk de bloemkoolsteaks hiermee. Bestrooi de steaks vervolgens met wat zout en peper. Leg de steaks naast elkaar op de bakplaat en rooster ze ca. 20 minuten in de oven. Keer ze voorzichtig met een spatel en rooster ze nog 10-15 minuten.

Wrijf voor de dressing de ansjovis fijn in een kommetje. Roer er de blokjes augurkjes, kappertjes, geraspte citroenschil, peterselie en naar smaak peper door.

Leg de steaks elk op een bord en lepel de dressing erover.



Onze video's