Boekweitrisotto op zijn Japans met groene kool

Boekweitrisotto op zijn Japans met groene kool

Hoofdgerecht voor 4 personen Roer een marinade van 1 eetlepel sojasaus, 1 eetlepel rijstwijn, ½ eetlepel sesamolie, 1 theelepel geraspte gember en wat zout en peper. Dep de tofu goed droog, snijd in kleine blokjes, dep de blokjes nogmaals droog

Ingrediënten

  • 3 eetlepels Japanse sojasaus
  • 4 eetlepels rijstwijn
  • 1½ eetlepel sesamolie
  • 4-5 theelepels geraspte verse gember
  • 1 blok tofu (250 g)
  • 4 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 sjalotten, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 600 g groene kool, in stukken
  • 175 g boekweit
  • 2 eetlepels maïzena

Hoofdgerecht voor 4 personen

Roer een marinade van 1 eetlepel sojasaus, 1 eetlepel rijstwijn, ½ eetlepel sesamolie, 1 theelepel geraspte gember en wat zout en peper. Dep de tofu goed droog, snijd in kleine blokjes, dep de blokjes nogmaals droog en meng ze door de marinade. Marineer 15 minuten.
Verwarm 3 eetlepels olie in een ruime hapjes- of braadpan. Fruit hierin de sjalot, knoflook en gember 3 minuten op laag vuur. Schep de boekweit erdoor en bak even mee. Voeg 300 ml water toe, breng aan de kook en kook zachtjes 5 minuten. Roer de groene kool, resterende 2 eetlepels sojasaus en resterende 2 eetlepels rijstwijn erdoor. Breng opnieuw aan de kook en laat het gerecht afgedekt in 10-12 minuten gaar worden.
Laat de tofu uitlekken. Roer de opgevangen marinade door het gerecht. Verhit de resterende olie in een hapjespan. Bestrooi de blokjes tofu met de maïzena en bak ze op hoog vuur in ca. 4 minuten lekker bruin. Schep ze op keukenpapier.
Proef het gerecht, roer de resterende sesamolie erdoor en voeg naar smaak zout en peper toe. 
Verdeel de boekweit over 4 diepe borden en  strooi de blokjes tofu erover.


Onze video's