Boerenkoolwrap met makreel

Boerenkoolwrap met makreel

Doe de boerenkool in een vergiet en schenk er kokend water over. Laat de boerenkool zo 1 minuut staan en spoel deze dan onder koud stromend water af, zodat de blaadjes mooi groen blijven.

Ingrediënten
150 g boerenkool, grof gesneden
1 eetlepel wittewijnazijn
1-2 theelepels grove mosterd
2 eetlepels olijfolie
½ kleine rode ui,
heel fijn gesnipperd
2 wraptortilla’s (Ø 25 cm)
100 g hüttenkäse
1 gestoomde/gerookte makreelfilet, in stukken
1 eetlepel kappertjes

Bereiding
Doe de boerenkool in een vergiet en schenk er kokend water over. Laat de boerenkool zo 1 minuut staan en spoel deze dan onder koud stromend water af, zodat de blaadjes mooi groen blijven. Klop in een kom de azijn met de mosterd en olijfolie en wat zout en versgemalen zwarte peper tot een dressing. Schep de uitgelekte boerenkool met de gesnipperde ui door de dressing en laat de salade 30 minuten, liefst langer, marineren. Hierdoor wordt de boerenkool wat zachter van structuur. Verdeel de boerenkoolsalade over de tortilla’s. Schep iets onder het midden een lange reep van hüttenkäse en leg de stukken makreel erop. Verdeel de kappertjes erover. Rol de tortilla’s met vulling stevig op en snijd ze schuin doormidden. Verpak de helften stevig in huishoudfolie. Bewaar ze tot gebruik in de koelkast of op een koele plaats. Nog meer lekkere, biologische recepten uit het blad Smaakmakend zijn hier te vinden.


Onze video's