Borrelhapjes Kerst: Oosters & exotisch

De zilte, pittige en stevige smaken uit de oosterse keuken vullen elkaar aan en dagen elkaar tegelijkertijd uit. Heerlijk bij stevige bieren en mousserende wijnen.

De zilte, pittige en stevige smaken uit de oosterse keuken vullen elkaar aan en dagen elkaar tegelijkertijd uit. Heerlijk bij stevige bieren en mousserende wijnen.

Tijgergarnalen hebben een stevige vlezige structuur met een zilte smaak. Fijn in combinatie met de frisse en knapperige bamboescheuten.

Zout en spicy tegelijk zijn de knapperige linzenchips. Ook lekker om te dippen in een guacamole.

De miniloempia’s hebben een lekkere groentevulling. Er is een Thaise en een Chinese variant. Bak ze in wat olie en serveer ze met lichtzoete chilisaus.

Salade Bretonne is gevuld met tempeh en zeewier, stevig en zilt van smaak. Lekker op een toastje met een stevig biertje erbij.

De mungbonen crackers zijn flinterdun, krokant en aards van smaak. Serveer ze eens met de romige mango chilli spread. Deze spread is ook lekker bij de licht pittige Indiase lijnzaad crackers.

Heel bijzonder is de van zeewiersalade met sesam en gember. Zilt, notig en pittig; lekker op een toastje of als topping op stukjes avocado.

In de zeewierballetjes proef je het zeewier echt. Serveer ze warm of koud, bijvoorbeeld in combinatie met de pittige hummus met wasabi.


Onze video's