Borrelhapjes Kerst: Zonnig

Borrelhapjes Kerst: Zonnig & Mediterraans

Kerstdiner alvast lekker en biologisch inleiden met een heerlijk uitgebreide borrel op Kerstavond? Wij hebben de ingrediënten voor je!

De warme, lichtzoute smaken uit de landen rond de het Middellandse zee geven midden in de winter een zomers gevoel. Heerlijk met rode wijnen uit de wat zuidelijkere streken.

De pittige droge worst van St. Hendrick is het lekkerst in dunne plakjes. Eventueel geserveerd met een augurkje of olijf. Er zijn verschillende smaken, waaronder knoflook en paprika.

In de plantaardige pesto’s van Artigiana is tofu de vervanger van Parmezaanse kaas. Lekker als dip of als smaakmaker op een stukje stokbrood. Ideaal voor vegans.

De gerookte mini mozzarella’s van ÖMA passen perfect bij een robuuste Italiaanse wijn. Serveer ze vooral niet te koud, dan komt de smaak het best tot zijn recht.

Mozzarella is ook de vulling van Mozerella rollini van Soto. Dip ze na het bakken eens in de zonnige dip en spread van geroosterde paprika van Organico

De donkerpaarse ontpitte kalamata-olijven van Bio Ideazijn pittig van smaak, de grote, groene Bella di Cerignola vanGreen Age juist frisser.. Serveer ze op een tapasprikker met een blaadje basilicum.

Licht fruitig, zacht en romig is de artisjoktapenade van Green Age, gemaakt van de vroege artisjokoogst in november. Lekker op de licht gezouten, spicy pizza croccantina van TerraSana.

Plantaardige olijvenpaté van Tartex is lekker hartig van smaak. Perfect op een toastje.

Aan de artisjokharten op kruidige olie van Green Age zit de steel nog vast. Dat is bijzonder. Serveer ze naturel en snijd ze eventueel in de lengte in kwarten.


Onze video's