Boterkoek

Boterkoek

Voor ca. 10 stukken Boterkoek Schuif de bakplaat iets onder het midden in de oven. Verwarm de oven heel goed voor op 225 °C. Maal bij voorkeur de suiker in de keuken machine fijn. Zeef de bloem met de gemalen vanille en het zout boven een kom.

Ingrediënten

  • 1 bakvorm voor boterkoek
  • 1 ei los klopt
  • 1 theelepel gemalen vanille
  • 1 theelepel zout
  • 275 g roomboter
  • 225 g suiker
  • 300 g bloem

Voor ca. 10 stukken

Schuif de bakplaat iets onder het midden in de oven. Verwarm de oven heel goed voor op 225 °C. Maal bij voorkeur de suiker in de keuken machine fijn. Zeef de bloem met de gemalen vanille en het zout boven een kom. Voeg de suiker en de stukjes boter toe en kneed alles snel tot een samenhangend deeg. Druk het deeg uit in de bakvorm, maar zorg ervoor dat een ruimte van ca. 1 cm blijft tussen het deeg en de rand van de vorm. Bestrijk de bovenkant met losgeklopt ei en trek met eenvork ruitjes in het deeg. Zet de bakvorm op de bakplaat in de oven en bak de taart in ca. 15 minuten goudbruin en gaar.

Let op: gebruik voor dit recept gewone biologische suiker. Rietsuiker bevat vaak iets vocht, waardoor het gewenste bakresultaat niet wordt bereikt.


Onze video's