Bulgur-gehaktballetjes in pittige ratatouillestoof

Bulgur-gehaktballetjes in pittige ratatouillestoof

Voeg de pot tomatensaus toe, breng aan de kook en laat alles 15-20 minuten in een open pan zachtjes koken.

Ingrediënten

  • 100 g bulgur
  • 250 g lams- of rundergehakt
  • 2-3 theelepels ras-el-hanout of Marokkaanse kruiden
  • 2 heel fijn gesnipperde sjalotten
  • zout en peper
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 gesnipperde grote ui
  • 3 fijngehakte tenen
  • 3 paprika’s, in repen
  • 1 courgette, in stukken
  • 1 rode peper, fijngehakt
  • 2 eetlepels verse oregano
  • 1 pot passata rustica (520 g)

Hoofdgerecht voor 4 personen

Week de bulgur volgens de aanwijzingen. Meng het gehakt met de bulgur, ras-el-hanout of Marokkaanse kruiden, fijngesnipperde sjalot en naar smaak zout en peper. Vorm er ovale balletjes van en leg ze 20 minuten in de koelkast.

Verhit de olie in een ruime braadpan en bak de gehaktballetjes hierin rondom bruin en in ca. 10 minuten gaar. Haal ze uit de pan. Fruit nu de ui en de knoflook in de olie, voeg de paprika, courgette, rode peper en oregano toe en fruit 1 minuut mee.

Voeg de pot tomatensaus toe, breng aan de kook en laat alles 15-20 minuten in een open pan zachtjes koken. Leg de gehaktballetjes in de groentesaus en laat ze in een paar minuten warm worden. Proef en breng op smaak met zout en peper. Lekker met grof brood of met rijst.

Nieuwe Band Passata rustica

Passata is het Italiaanse woord voor tomatensaus. Deze ‘passata rustica’ wordt volgens klassiek recept bereid als de biologische tomaten op zijn allerrijpst zijn, waardoor de smaak rijk en vol is en de saus lekker lobbig. Passata rustica is iets grover dan je misschien gewend bent van de tomatensauzen, maar dat maakt het zo’n heerlijke basis voor stoofgerechten en stoere soepen.


Onze video's