Vega-cassoulet van doperwten en nieuwe aardappeltjes

Cassoulet van doperwten en nieuwe aardappeltjes

Wij houden van eenpansgerechten. Jij ook? Dit gerecht knalt uit elkaar van voedzaamheid met de verse ingrediënten van het seizoen! Kies je voor ingrediënten het biologisch keurmerk dan weet je zeker dat ze onder zo natuurlijk mogelijke omstandigheden zijn geproduceerd.

Ingrediënten

  • 50 g boter
  • 2 kleine rode uien
  • 600 g nieuwe aardappeltjes
  • 3 eetlepels water
  • 1½ kg verse doperwten
  • 50 g rucola
  • 100 g geschaafde Parmezaanse kaas

Hoofdgerecht voor 4 personen

Smelt 50 g boter en fruit hierin 2 kleine rode uien, in ringen gesneden, zachtjes 3 minuten. Schep 600 g nieuwe aardappeltjes die zijn gehalveerd, wat zout en 3 eetlepels water erdoor. Stoof alles, afgedekt 10 minuten. Dop 1½ kg verse doperwten en voeg ze bij de aardappels. Stoof alles nog zachtjes 7 minuten.

Breng het gerecht op smaak met zout en peper. Verdeel het over 4 borden en verdeel 50 g rucola en 100 g geschaafde Parmezaanse kaas over de borden.


Onze video's