Chinese pannenkoekjes met groentecurry

Chinese pannenkoekjes met groentecurry

Heerlijke vegatarische chinese-pannenkoekjes-met-groentecurry

Ingrediënten
- 200 g bloem
- 125 ml kokend water snufje zout
- ca. 3 eetlepels rode palmolie
- 1 ui, gesnipperd
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 25 g gember, geraspt
- 1-2 eetlepel groene Thaise currypasta
- 700 g gemengde groenten, in stukjes
- 250 ml dikke kokosmelk
- (3 eetlepels korianderblaadjes)

Bereiding voor 4 personen
Zeef de bloem in een kom en roer het kokende water met een houten lepel erdoor. Kneed het deeg, zodra het genoeg is afgekoeld, 10 minuten door. Dek het deeg af met een vochtige doek en laat het 15 minuten rusten. Rol van het deeg een worst van 3 cm dik. Snijd de rol in plakjes van 2 cm, druk ze iets plat en bestrijk ze licht met de palmolie. Leg 2 plakjes deeg met de oliekant op elkaar en rol ze flinterdun uit.

Verhit een koekenpan met dikke bodem en bak de dubbele pannenkoekjes aan beide kanten tot er bruine blaasjes op komen. Haal de pannenkoekjes van elkaar en bewaar ze tot gebruik. Verhit voor de curry 2 eetlepels palmolie in een hapjespan en fruit hierin ui, knoflook en gember zachtjes 3 minuten.

Bak de Thaise kruidenpasta heel even mee. Schep de groenten erdoor en bak deze ook nog even mee. Voeg de kokosmelk toe en stoof de curry in ca. 10 minuten gaar. Breng eventueel op smaak met zout. Schep in een schaal en strooi de koriander erover. Serveer de curry met de pannenkoekjes. Nog meer lekkere, biologische recepten uit het blad Smaakmakend zijn hier te vinden.


Onze video's