Biologische, vegan chocolade shortbread met kardemom.

Chocolade shortbread met kardemom

Biologische chocolade shortbread met kardemom. Vegan koekjes voor 30 stuks. Verwarm de oven voor op 150 °C.

Ingrediënten

  • 150 g harde veganistische margarine, op kamertemperatuur
  • 90 g poedersuiker
  • 175 g bloem
  • 35 g rauwe cacaopoeder
  • 15 g maïzena
  • mespunt gemalen kardemom
  • mespunt zout
  • handmixer
  • stuk bakpapier
  • vel huishoudfolie
  • deegroller
  • bakplaat bekleed met bakpapier

Vegan koekjes voor 30 stuks

Verwarm de oven voor op 150 °C.

Klop in een kom met de handmixer de margarine met de suiker tot het mengsel eruit ziet als een zalfje. Zeef de bloem, cacaopoeder, maïzena, kardemom en het zout boven de kom en klop met de mixer op een lage stand tot alles korrelig is. Kneed het deeg even door, pak het in huishoudfolie en laat het 30 minuten in de koelkast rusten.

Leg het deeg op een stuk bakpapier, spreid het folie uit en legt het op het deeg. Rol het deeg over de huishoudfolie uit tot een rechthoekige lap van ca. 3 mm dik. Verwijder het folie, snijd van het deeg rechthoeken van 3 x 6 cm en leg ze iets uit elkaar op de bakplaat. Prik elk plakje deeg 2x maal in met een vork en versier de randjes door er met een vork op te drukken.  
Schuif de bakplaat in de oven en bak de koekjes in 25 minuten gaar. Laat ze op de bakplaat afkoelen en bewaar ze in een trommel.


Onze video's