Chocolade-walnotentaart

Chocolade-walnotentaart

Taart voor 10 stuks Verwarm de oven voor op 160 °C. Klop in een kom de boter, oerzoet en kaneel met de mixer in ca. 5 minuten licht en romig. Klop de eidooiers een voor een door het botermengsel. Roer eerst de gesmolten chocolade en daarna de noten door de botermengsel.

Ingrediënten

  • 125 g pure chocolade (70% cacao), gesmolten
  • 125 g zachte boter
  • 125 g oerzoet*
  • 1 theelepel kaneel
  • 4 eieren, gesplitst
  • 125 g gepelde walnoten, heel fijn gemalen
  • 40 g witte chocolade
  • walnoten om te garneren
  • dichte taartvorm (a 20 cm)
Weet u dat biologische chocolade in het algemeen iets fruitiger smaakt?

Taart voor 10 stuks

Verwarm de oven voor op 160 °C. Klop in een kom de boter, oerzoet en kaneel met de mixer in ca. 5 minuten licht en romig. Klop de eidooiers een voor een door het botermengsel. Roer eerst de gesmolten chocolade en daarna de noten door de botermengsel.

Klop in een andere kom de eiwitten stijf. Spatel het eiwit in twee delen luchtig door het chocolademengsel. Schep het beslag in de vorm. Bak de taart op een rooster in het midden van de oven in ca. 50 minuten gaar. Laat de taart in de vorm afkoelen. Verwijder de vorm.

Garneren: smelt de witte chocolade au bain marie en laat druppels chocolade op de bovenkant van de taart vallen. Druk in elke druppel een halve walnoot. Laat de chocolade opstijven.

*oerzoet is ongeraffineerde, heel fijngemalen rietsuikersap, waar alle voedigns- maar ook alle smaakstoffen nog in aanwezig zijn. Deze smaakstoffen geven donker gebak, zoals deze chocoladetaart een heel bijzonder verfijnde smaak.


Onze video's