Citroen-ricottataart

Citroen-ricottataart

Nagerecht voor 6 personen Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap het merg eruit. Klop in een kom de ricotta los met de eidooiers en het vanillemerg.

Ingrediënten

  • 1 vanillestokje
  • geraspte schil van 1 citroen
  • 250 g ricotta
  • 3 eieren, gesplist
  • 3 eetlepels bloem
  • 150 g suiker
  • 3 eetlepels limoncello of andere citroenlikeur
  • Voor het serveren:
  • 200 ml slagroom
  • 1 eetlepel suiker
  • 250 g aardbeien
  • lage taartvorm (22 cm), ingevet

Nagerecht voor 6 personen

Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap het merg eruit. Klop in een kom de ricotta los met de eidooiers en het vanillemerg.

Roer de bloem, suiker, likeur en citroenrasp erdoor.

Klop in een andere kom de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig door het ricottamengsel. Bestuif de ingevette vorm met wat bloem. Schep het beslag erin. Zet de vorm op een rooster in het midden van de oven en bak de taart in circa 35 minuten gaar. Laat de taart afkoelen totdat deze lauw is.

Klop de slagroom met de suiker lobbig. Maak de aardbeien schoon en druppel eventueel een klein beetje citroensap eroverheen.

Serveer de taart met de aardbeien en de slagroom.


Onze video's