Clafoutis van bananenmeel met prei

Biologisch bananenmeel wordt gemaakt van biologische Cavendish bananen uit Noord-Peru. Daar worden ze samen met cacaobonen verbouwd zodat de boeren het hele jaar inkomsten hebben. Goed voor de bodem en voor de boeren! En heerlijk in deze hartige taart met prei. Tip: eet er een frisse tomatensalade naast. Enjoy!

Ingrediënten

  • 700 g prei
  • 2 eetlepels olie
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • zout
  • 3 eieren, gesplitst
  • 250 ml dunne kokosmelk
  • 100 g bananenmeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • verkruimelde gedroogde rode peper
  • 100 g feta, verkruimeld
  • lage ovenschaal, ingevet

Hoofdgerecht voor 4 personen

Snijd de preien in stukken en snijd de stukken in lange repen. Verwarm de olie in een koe-kenpan en stoof de prei in 8-10 minuten gaar. Schep na 6 minuten de uitgeperste knoflook en wat zout erdoor. Laat afkoelen.Verwarm de oven voor 180 °C. Klop de eidooi-ers dik en klop de melk, het bananenmeel, het bakpoeder, wat zout en de rode peper erdoor. Klop de eiwitten stijf in een schone kom. Schep het meelmengsel er luchtig door. Schenk het in de ovenschaal, leg de gestoofde prei erop en verdeel de stukjes feta erover.

Bak de clafoutis in 30 minuten in de oven gaar. Laat iets afkoelen en serveer met een tomatensalade.

BANANENMEEL 
Als eerste in Nederland heeft de Nieuwe Band biologisch bananenmeel. Dit meel wordt gemaakt van biologische Cavendish bananen uit Noord-Peru. Daar worden ze samen met cacaobonen verbouwd zodat de boeren het hele jaar inkomsten hebben. Bananenmeel kun je gebruiken om je muesli of yoghurt een boost geven. Of gebruik het als (glutenvrij) meel. Probeer het ook eens in (ontbijt)pannenkoekjes of een brood.


Onze video's