Courgetteblokjes met gemarineerde tomaatjes

Courgetteblokjes met gemarineerde tomaatjes

Snijd de courgette in dunne reepjes, meng met een klein beetje zout en laat 15 minuten staan.

Ingrediënten

  • 1 courgette, in dunne reepjes
  • zeezout
  • mespunt Thaise currypasta
  • 3 eieren
  • 75 ml dikke kokosmelk
  • 10 kerstomaatjes, gehalveerd
  • ½ eetlepel Japanse rijstazijn
  • 1 eetlepel grof gesneden basilicum
  • ½ theelepel honing
  • (mini-mespuntje matcha-thee)
  • vierkante bakvorm (ca. 15x15 cm), ingevet
  • 20 cocktailprikkers

Hoofdgerecht voor 4 personen

Snijd de courgette in dunne reepjes, meng met een klein beetje zout en laat 15 minuten staan. Druk in een zeef het vrijgekomen vocht uit de courgette.
Verwarm de oven voor op 175 °C. Roer in een kom de currypasta los en roer er de eieren en de kokosmelk door. Voeg naar smaak zout toe. Schenk het beslag in de vorm en laat het gerecht in ca. 25 minuten gaar worden.
Klop in een kom de rijstazijn met basilicum, honing en eventueel matcha thee door elkaar en marineer hierin de tomaatjes.

Laat de courgettekoek eerst iets afkoelen, haal uit de vorm, snijd in 20 gelijke blokjes en steek de tomaatjes met een prikker op de courgetteblokjes. Serveer op kamertemperatuur.


Onze video's