Curry van boerenkool

Curry van boerenkool

Deze biologische curry van boerenkool is lekker met basmatirijst, pappadums en eventueel mangochutney.

Ingrediënten

  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 eetlepels Indiase currypasta
  • 500 g geriste boerenkool, grof gesneden
  • 150 g winterwortel, in reepjes
  • 150 g knolselderij, in reepjes
  • 200 ml kokosmelk
  • 100 g cashewnoten, grof gehakt
Hoofdgerecht voor 4 personen
Verhit de olie in een ruime hapjes- of braadpan en fruit de ui hierin 3 minuten. Roer de currypasta erdoor en fruit de pasta met ui 1 minuut. Schep de boerenkool deel voor deel door de currypasta en laat de groente iets slinken. Voeg de knolselderij, de winterwortel en de kokosmelk toe en breng alles aan de kook. Leg het deksel op de pan en stoof de kool in ca. 20 minuten zachtjes gaar. Proef of er genoeg zout in het gerecht zit en strooi de cashewnoten erover.
Lekker met basmatirijst, pappadums en eventueel mangochutney.


Onze video's