Driemaal mezze met kapucijners

Het is weekend! Tijd voor een fijne biologische borrelhap. Als je producten met het biologisch keurmerk in je winkelmand hebt, weet je zeker dat ze 100% biologisch en streng gecontroleerd zijn door de hele keten!

Kapucijnerhummus


De basis:

Week 200 g gedroogde kapucijners minimaal 8 uur in ruim water. Ververs het water, voeg een heel klein beetje zout, 2 gepelde tenen knoflook, eventueel een laurierblad en wat takjes tijm toe en kook de kapucijners in ca. 1½ uur gaar. Laat ze in een vergiet uitlekken. Vang wat van het kookvocht op.


Geroosterde kapucijners

Neem een derde van de hoeveelheid gekookte kapucijners. Dep ze droog. Meng in een kom 1 eetlepel olie met een mespunt knoflookpoeder, een mespuntje cayennepeper en 1 theelepel ras-el-hanout. Schep de kapucijner goed door de olie en spreid ze vervolgens uit op een bakplaat. Rooster de kapucijners 25 minuten in de oven. Schep ze af en toe om. Serveer de kapucijners op kamertemperatuur als snack of gebruik ze op een salade.


Kapucijnertapenade

Neem een derde van de kapucijners. Maal ze in een blender met 2 eetlepels olie uit een potje gedroogde tomaten en wat opgevangen kookvocht tot een dikke saus. Meng de gemalen kapucijners met 3 eetlepels grof gehakt basilicum, 4 eetlepels fijngehakte groene olijven en 3 fijngehakte gedroogde tomaten, zout en gemalen (gedroogde rode) peper. Laat de smaken even intrekken.
Serveer met geroosterd pitabrood.

Indiase Kapucijnersalade

Druk de resterende kapucijners met een vork iets fijn. Klop een dressing van 2 eetlepels olijfolie, ½-1 eetlepel citroensap, ½ theelepel geraspte citroenschil en 1 eetlepel Indiase currypasta. Meng de kapucijners, een halve in piepkleine blokjes gesneden mango en 2 eetlepels grof gehakte koriander erdoor. Laat de smaken even intrekken en serveer met papadums.


Onze video's