Egg clouds

Een eitje bij het ontbijt doet het altijd goed. Heb je de super hippe egg clouds al geprobeerd? Fluweel zacht en heerlijk luchtig. Heel de dag met je hoofd in de wolken dus ;-)

Ingrediënten

  • 2 grote eieren
  • snufje zout
  • snufjepeper
  • mespunt heel fijn geknipt bieslook
  • 1 eetlepel grof geraspte kaas
  • bieslooksprieten
Ontbijtgerecht 2 personen
Verwarm de oven voor op 200 °C. Splits de eieren en laat de dooiers elk in een kopje glijden. Klop het eiwit stijf met eventueel wat zout en peper. Meng de bieslook voorzichtig erdoor. Schep twee bergjes eiwit op de bakplaat en maak in het midden met een lepel een holletje.
Bak de eiwitbergjes 4½-5 minuten in de oven. Laat in elk holletje een eidooier glijden en bak de clouds nog 3-5 minuten, afhankelijk van hoe je het dooier wilt hebben.
Strooi de kaas over de warme clouds en garneer met sprieten bieslook.
Serveer met soldaatjes: in wat olie gebakken reepjes brood.


Onze video's