'Eieren op toast’ muffin

Super simpel met een groots effect. Daar houden we van! Deze 'eieren op toast' muffins laten je ochtendhumeur en/of kater als sneeuw voor de zon verdwijnen. ;-) Ook leuk om te serveren bij de (paas)brunch trouwens!

Ingrediënten

  • 3 casino boterhammen
  • 2 eetlepels verse roomkaas met kruiden
  • 3 plakjes gekookte ham, in de lengte gehalveerd
  • 6 eieren
Nodig
  • rond uitsteekvormpje
  • muffinvorm met 6 holletjes, ingevet

Ontbijt of brunchhapje 6 personen
Verwarm de oven voor op 180 °C. Rooster de casinoboterhammen lichtbruin. Steek met rond vormpje uit elke boterham 2 rondjes ter grootte van de muffinvorm. Bestrijk de toastrondjes aan een kant met de verse roomkaas en leg ze met de roomkaaskant naar boven in de ingevette holletjes van de muffinvorm. Drapeer een half plakje ham langs de wand en zorg ervoor dat de ham iets boven de rand uitsteekt. Breek in elk holletje een eitje. Zet de muffinvorm op het rooster in de onderste helft van de oven en bak de muffins 17-20 minuten. Serveer ze eventueel met een kleine gemengde salade.


Onze video's