Falafelburger met citroen-knoflooksaus

Falafelburger met citroen-knoflooksaus

Biologische Falafelburger met citroen-knoflooksaus. Roer de yoghurt, geraspte citroenschil, uitgeperste knoflook, koriander en naar smaak zout door elkaar. Snijd de aubergine en de courgette schuin in 4 langen plakken en bestrooi ze met zout en ras el hanout kruiden. Bewaard de rest van de aubergine voor een pastasaus en schaaf eventueel de rest van de courgette in dunne plakjes.

Ingrediënten

  • 200 ml volle Griekse yoghurt
  • ½ theelepel geraspte citroenschil
  • 1 uitgeperste teen knoflook
  • 1 eetlepel fijngehakte koriander
  • zout
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 1 eetlepel olie
  • 1 theelepel ras el hanout of Marokkaanse kruiden
  • 4 falafelburgers
  • 4 (hamburger)broodjes

Hoofd- of lunchgerecht, 4 personen

Roer de yoghurt, geraspte citroenschil, uitgeperste knoflook, koriander en naar smaak zout door elkaar.

Snijd de aubergine en de courgette schuin in 4 langen plakken en bestrooi ze met zout en ras el hanout kruiden. Bewaard de rest van de aubergine voor een pastasaus en schaaf eventueel de rest van de courgette in dunne plakjes.

Verhit de olie in een hapjespan en bak de groenteplakken in ca. 5 minuten gaar. Leg ze op een bord. Bak nu de falafelburgers aan elke kant 2-3 minuten. Rooster of verwarm intussen de hamburgerbroodjes en snijd ze open.
Bestrijk de broodjes aan de binnenkant met wat saus en leg er een falafelburger, een plak aubergine en een plak gebakken courgette tussen. Leg daarop de geschaafde courgette. Serveer de rest van de saus erbij.

Tip: dit gerecht kun je ook heel goed op de barbecue bereiden.


Onze video's