Filohapje met gorgonzola en compote van rood fruit

Filohapje met gorgonzola en compote van rood fruit

Niet allemaal tegelijk opeten! Maak het als dessert of high-tea hapje. Gebruik zomers biologisch fruit uit het seizoen voor de compote. Je kunt dus variëren met het fruit dat jij het lekkerst vindt! Goed voor de boer, de bodem en je portemonnee! Je herkent het biologische fruit aan het biologisch keurmerk, oftewel het groene blaadje. Je vindt het bij de boer of in de biologische speciaalzaak.

Ingrediënten

  • 4 plakjes filodeeg*, ontdooid
  • 160 g gorgonzola
  • 300 g vers rood fruit (frambozen, aardbeien en blauwe bessen)
  • 60 g suiker
  • sap van ½ limoen
  • 60 g honing

* Of gebruik bladerdeeg en rol dat iets dunner uit.

Dessert - of teahapje voor 4-8 personen

Verwarm de oven voor op 180 °C. Halveer de plakjes filodeeg. Leg elk plakje in een ingevet metalen cupcakevormpje of holletje van een ingevette muffinvorm en vul elk bakje met 20 g gorgonzola. Bak de bakjes in het midden van de oven in ca. 15 minuten gaar. Laat ze afkoelen.

Kook intussen in een steelpan 4 eetlepels water met het limoensap en de suiker tot de suiker is opgelost. Voeg de vruchten toe en houd het geheel 5-10 minuten tegen de kook aan. De vruchten mogen niet kapot gaan.

Schep de vruchten voorzichtig met een schuimspaan uit het kookvocht en leg ze op een bordje. Roer de honing door het kookvocht en laat dit koken totdat het stroperig wordt. Voeg de vruchten weer bij het sap. Schep in elk filodeegbakje wat van de compote.


Onze video's