Flensjes met andijvie en blauwe kaas

Flensjes met andijvie en blauwe kaas

Hartige vega flensjes. Het eenvoudige, snelle, eiwitrijke gerecht voor een stevige lunch of als after-workout eten. Of gewoon als comfortfood op een regenachtige maandagavond. Hoe dan ook: do try this at home!

Ingrediënten

  • 5 eieren
  • 6 eetlepels bloem
  • 4 eetlepels water
  • 750 g andijviereepjes
  • 100 g verkruimelde blauwe kaas
  • 2 eetlepels gesmolten boter

Hoofdgerecht voor 4 personen

Verwarm de oven voor op 200 °C. Klop een beslag van 4 eieren, 4 eetlepels bloem, 4 eetlepels water en wat peper en zout. Bak hier 4 flensjes van. Kook 750 g andijviereepjes in circa 5 minuten gaar.

Laat de groente in een vergiet goed uitlekken en druk er wat overtollig vocht uit. Klop 1 ei los en klop er 2 eetlepels bloem en 100 g verkruimelde blauwe kaas door. Schep de andijvie erdoor.

Verdeel dit mengsel over de flensjes en rol ze op. Leg de flensjes in een ovenschaal en bestrijk ze met 2 eetlepels gesmolten boter.

Laat de flensjes in de oven krokant worden. Lekker met speltbrood en een salade van jonge bladsla.


Onze video's