Fregola met snijbiet en sardientjes

Schoonheid zit hem in de eenvoud. Ook in de keuken en op je bord. Zo komen de smaken van de pure ingrediënten het beste tot hun recht. Kies je voor biologische ingrediënten, die je herkent aan het biologisch keurmerk, weet je zeker dat de boer extra goed voor de bodem zorgt, die zo belangrijk is voor goede, gezonde producten. Zo geeft de boer de bodem op zijn tijd een sabbatical, zodat deze op natuurlijke wijze weer op krachten kan komen. Zo kan de bodem ons en nog vele generaties na ons voeden.

Ingrediënten

  • 1 blikje kleine sardientjes (ca. 200 g)
  • 2 gesnipperde sjalotten
  • 2 fijngehakte tenen knoflook
  • ½-1 rode peper, in dunne ringetjes
  • 150 g getoaste fregola
  • 50 ml witte wijn of 1 eetlepel witte balsamicoazijn
  • 350 ml groente- of visbouillon (van tablet)
  • 400 g snijbiet, in grove stukken

Hoofdgerecht voor 2 personen


Verwarm de olie uit het blikje sardientjes en fruit hierin de sjalot, knoflook en rode peper zachtjes 3 minuten. Houd het vuur laag, anders wordt de smaak van de olie bitter. Roer de fregola door de olie en bak 30 seconden mee. Voeg de witte wijn toe en laat de witte wijn verdampen. Voeg de bouillon en breng alles aan de kook. Schep nu de stukken snijbiet door de fregola en breng de bouillon opnieuw aan de kook. Leg het deksel op de pan en laat het gerecht op laag vuur in ca. 15 minuten gaar worden. 

Verwijder het deksel en laat eventueel vocht op wat hoger vuur inkoken. Verdeel het gerecht over 2 borden en verdeel de sardientjes erover.


Onze video's