Frittata met pastinaak en oerwortel

Frittata met pastinaak en oerwortel

Frittata is het ultieme gerecht dat je in allerlei verschillende varianten kan maken. Aangezien wij graag met biologische seizoensgroenten werken maakten we deze met wortels en pastinaak en uiteraard kakelverse biologische eieren, beter voor de kip, beter voor iedereen!

Ingrediënten

  • 1 pastinaak (ca. 300 g)
  • 1 kleine paarse wortel (ca. 100 g)
  • 1 kleine oranje wortel (ca. 100 g)
  • 1 kleine gele wortel (ca. 100 g)
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 rode ui, in dunne partjes
  • 6 eieren
  • 2 eetlepels fijngehakte bladpeterselie
  • 100 g gorgonzola, in stukken

Lunchgerecht voor 2 personen

Schil de pastinaak en wortels met een dunschiller en snijd ze eerst in de lengte doormidden en dan in grove stukken. Verwarm de olijfolie in een koekenpan en schep de ui, pastinaak en wortel erdoor. Voeg 75 ml toe en verwarm de groenten 2-3 minuten op matig hoog vuur tot het vocht weer is verdampt. Bak de groenten daarna op wat hoger vuur rondom bruin.

Klop intussen de eieren los met de peterselie en wat zout en versgemalen peper. Schep de groenten op een bord en schenk het eimengsel in de pan. Verdeel de groenten en de stukken gorgonzola in het eimengsel. Dek de pan af met een groot deksel en laat het ei in 6-8 minuten op zacht vuur stollen.

Laat de frittata op een bord glijden en afkoelen. Snijd de frittata in punten en verpak ze strak in plasticfolie. Bewaar ze tot gebruik op een koele plaats. 


Onze video's